Denkt u erover om een waterontharder te installeren? Een goed idee want kalkvrij water biedt voordelen voor zowel uw gezondheid als uw apparatuur en huishouding. Wij kunnen uw waterontharder vakkundig voor u installeren, zodat u voortaan kunt genieten van de weldaad van zacht water. De afgelopen jaren hebben wij al heel wat klanten blij mogen maken met de installatie van een waterontharder. Vaak horen we de opmerking: “Dit hadden we al veel eerder moeten doen!” Heel begrijpelijk, want wanneer u eenmaal de voordelen van kalkvrij water hebt ervaren wilt u nooit meer anders.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder werkt als een soort filter en maakt uw water zachter. Een met natrium geladen harskern zorgt ervoor dat de mineralen calcium en magnesium grotendeels uit het water gehaald worden. In de harskern zitten allemaal kleine harsbolletjes die zich binden aan de kalk en vervolgens het natrium afstaan. Zijn deze harsbolletjes verzadigd dan moet het filter worden gespoeld. Dit spoelen wordt ook wel regenereren genoemd. Hiervoor is onthardingszout nodig. U kunt zelf de ontharder periodiek vullen met onthardingszout. Het regenereren gebeurt automatisch en u kunt zelf instellen op welk tijdstip uw waterontharder dit moet doen, bijvoorbeeld ´s nachts.

Waar wordt de waterontharder geplaatst?

Voor een optimale werking van de waterontharder is het belangrijk dat deze geplaatst wordt in de leiding, zo dicht mogelijk na de watermeter. Wanneer er een kruipruimte aanwezig is, kan de waterontharder door ons bijvoorbeeld in de bijkeuken of garage geplaatst worden. Is er geen kruipruimte aanwezig dan kan er een compact toestel in de meterkast worden geplaatst. Door het zachte water dat ontstaat door de werking van de waterontharder profiteert u van een hele reeks van voordelen.

  • Geen kalkaanslag meer op uw huishoudelijke apparatuur wat zorgt voor een langere levensduur van deze apparaten.
  • Minder stookkosten. Met de waterontharder voorkomt u kalkaanslag op de verwarmingselementen van uw apparaten. Kalk zet zich af op het verwarmingselement en werkt isolerend. Hierdoor ontstaat er rendementsverlies en is er meer energie nodig voor een goede werking van deze apparatuur.
  • Geen kalkaanslag meer op kranen en sanitair.
  • De smaak van uw kraanwater is een stuk beter. Dat proeft u dus ook aan uw kopje thee, koffie of glas limonade.
  • U hoeft minder wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Al uw kleding en textiel gaat langer mee en blijft mooi van kleur.
  • Heeft u last van huidproblemen, bijvoorbeeld van eczeem, dan is het voor uw huid beter om te douchen met kalkvrij water. Ook een droge huid is meer gebaat bij zacht water. Huid en haren worden zachter en u hoeft minder shampoo, douchegel en crèmes te gebruiken.
  • Strepen na het wassen van uw auto of ramen zijn voortaan verleden tijd.
  • Beter voor het milieu. Doordat u minder zeepproducten nodig heeft, spoelt er ook minder weg. Ook wordt uw CO2 uitstoot minder omdat u minder energie hoeft te verbruiken.
  • Geen kalkaanslag meer in de badkamer. Voortaan is het niet meer nodig om de wanden en de vloer van uw badkamer na elke keer douchen af te drogen.

Kortom, van een waterontharder heeft u op meerdere vlakken veel plezier. Bovendien gaat een waterontharder gemakkelijk 25 jaar mee, zodat u voor de langere termijn vooruit kunt.

Wilt u meer weten over waterontharders?

Wilt u meer weten over de installatie van een waterontharder? Neem dan even contact met ons op, dan beantwoorden wij graag uw vragen. Uiteraard kunt u ook meteen een vrijblijvende offerte opvragen.