De Zwart Installatietechniek is gecertificeerd voor het installeren van laadpalen.  Wij kunnen hierbij de volledige installatie voor u verzorgen. Zo weet u zeker dat de werkzaamheden voor het installeren van uw laadpaal op een veilige en juiste manier worden uitgevoerd. We kunnen de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren.

 • De levering van uw laadpaal.
 • De voorbereidende graaf- en boorwerkzaamheden.
 • Aanpassingen in de meterkast.
 • Installatie van uw laadpaal.
 • Een uitleg over de werking.

Thuis een laadpaal installeren?

Rijdt u een elektrische auto of stapt u binnenkort over op elektrisch rijden? Dan is het natuurlijk het meest ideaal om thuis een laadpaal te laten installeren. Zo bent u niet afhankelijk van de beschikbaarheid van openbare laadpalen. Bovendien moet er bij het gebruik van een openbare laadpaal naast de stroom ook nog een bedrag betaald worden aan de aanbieder of beheerder van het oplaadpunt. Met een eigen laadpaal kunt u de auto opladen op een moment dat het u het beste uitkomt, bijvoorbeeld ´s nachts. Uw accu is de volgende dag weer volledig opgeladen zodat u met een gerust hart en een volle accu van huis kunt gaan.

Waar moet u rekening mee houden?

Voordat de laadpaal wordt geïnstalleerd zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Al deze punten kunt u geheel aan ons overlaten en wij kunnen u hierbij tevens van een uitgebreid advies voorzien.

 • Locatie van de laadpaal

  Allereerst moet er worden nagedacht over wat de beste plek is voor de laadpaal. Het is altijd toegestaan om op eigen grond een laadpaal te laten installeren. Hoe verder de laadpaal van de meterkast verwijderd is, hoe meer graafwerk er nodig is en des te langer de kabels moeten zijn. Dit is uiteraard ook weer van invloed op de kosten.

 • 1-fase of 3-fase aansluiting in uw meterkast

  Vooraf moet er gekeken worden of uw meterkast een 1-fase of een 3-fase aansluiting heeft. Elektrische auto´s zijn voorzien van een 1-fase lader of een 3-fase lader. Een 3-fase lader zorgt ervoor dat de accu van de auto sneller wordt opgeladen. Dit betekent wel dat u hiervoor ook een 3-fase aansluiting in uw meterkast moet hebben. Voor de overstap naar een 3-fase aansluiting kunnen wij de voorbereiding in uw meterkast uitvoeren. Uw netwerkbeheerder moet hiervoor de aansluiting van de meterkast verzwaren.

 • Aparte stroomgroep voor de laadpaal

  Om te voorkomen dat de meterkast overbelast raakt tijdens het opladen van de auto, moet er een aparte stroomgroep in uw meterkast worden gemaakt. Zo voorkomt u dat de laadpaal andere elektrische apparaten die op dezelfde groep zitten in de weg zit. Zo blijven al uw apparaten probleemloos werken. Wij zorgen ervoor dat uw meterkast vakkundig wordt voorzien van een extra stroomgroep.

 • Functies die de laadpaal moet hebben

  Laadpalen kunnen van allerlei slimme functies zijn voorzien. Denk hierbij aan gezichtsherkenning, Dynamic Load Balancing (een techniek waarbij het laadvermogen wordt aanpast aan de hoeveelheid beschikbare stroom) en apps die inzicht geven in uw stroomverbruik. Heeft u zonnepanelen dan kunt u een slimme laadpaal zo instellen dat uw auto bij voorkeur wordt opgeladen met stroom die opgewekt is met uw zonnepanelen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een “gewone” laadpaal die alleen oplaadt. Wij helpen u graag met het maken van uw keuze!

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de installatie van een eigen laadpaal? Neem dan even contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen. Ook kunt u bij ons geheel vrijblijvend een offerte op maat aanvragen.